Urządzenia i Akcesoria
Perliczki pieczone z jałowcem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
-
15 g masła
-
220 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm krążki
-
6 owoców jałowca
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki bułki tartej
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry w plastrach
-
2 perliczki (ok. 1300 g każda), wypatroszone, bez szyi, ze skórą
-
2 łyżeczki soli do oprószenia perliczek
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego do oprószenia perliczek
-
200 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
64.4 g
Kalorie
2446.1 kJ /
584.2 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min